Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Marjojen jalostaminen

   

ETUSIVU l Hygienia ja omavalvonta l Tuotetuntemus l Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt l Valmistuslaitteiden tuntemus l Marjavalmisteiden valmistus l Pakkaaminen ja säilytys l Marja-artikkelit ja kirjallisuus

 

Materiaalisivusto sisältää seuraavat marjojen jalostamisen aihealueet
 Hilla
 Kypsiä hilloja
Hillamarmeladimakeinen
:

 Hygienia ja omavalvonta
 Tuotetuntemus
 Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt
 Valmistuslaitteiden tuntemus
 Marjavalmisteiden valmistus
 Pakkaaminen ja säilytys
 Marja-artikkelit ja -kirjallisuus

lisäksi ajankohtaistietoa marja-alalta

= > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.

 


 

Marjojen jalostaminen muodostaa palvelukokonaisuuden
raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.  

Marjojen jalostamisessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.

Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden huomioon ottavaa.  

 

Osaamiskartoitus

Arvioi omaa marjojen jalostamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi.

= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Marjojen ja hedelmien jalostaminen   


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001 Pihlajanmarjat

www.osaan.fi

 

Kuvat:

Knuutila, Seija.

 

 



   Tulosta tämä sivu