Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Ajankohtaista marja-alalla 2008 MARINOIMATONTA BROILERIA JA MARJOJA VAIKEA LÖYTÄÄ KAUPOISTA ULKOMAISET MARJANPOIMIJAT VÄHENSIVÄT MARJA-ALAN IRTISANOMISIA PUOLUKKA SUOMALAISTEN KÄRKITUOTE TOKION MESSUILLA KOKKIMAAJOUKKUE MUKAAN MARJA-ALAN INNOVAATIOIDEN KEHITTELYYN.
VUODEN MARJA KYPSÄ POIMITTAVAKSI PIENTEN TUOTTAJIEN VUOSIKALENTERISSA ON PALJON MESSUJA JUOLUKKA LIEVENTÄÄ MUSTIKKARETKEN PETTYMYSTÄ. KYMMENIÄ TUHANSIA KILOJA MANSIKKAA JA VADELMAA JÄÄ POIMIMATTA HILLAA EI PIDÄ KERÄTÄ PUOLIKYPSÄNÄ MANSIKOIDEN ALKUPERÄMERKINTÄ KANNATTAA TARKISTAA METSÄMARJOJEN VARASTOINTITUKI HAETTAVISSA MANSIKASTA LÖYTYI HYÖDYLLISIÄ FENOLISIA YHDISTEITÄ SUOMALAISET KASVIGEENIT LÖYTYVÄT NYT VERKOSTA MEHUISSA MENNÄÄN LAADUKKAAMPAAN JA VALMIIMPAAN MAKEISTEN UUDET MAUT TULEVAT LUONNOSTA TÄHTITUOTE 2008-KILPAILUN VOITTAJAT ON VALITTU OPETUSHALLITUS JULKAISEE LUONNONMARJAT-OPPAAN PUOLUKASTA HALUTAAN SUOMEN YKKÖSMARJA JAPANI KASVATTAA OSUUTTAAN SUOMALAISTEN MARJOJEN JA MARJAJALOSTEIDEN VIENTIMAANA PUOLUKALLE HALUTAAN TERVEYSVÄITTÄMÄT
Suomalainen marja-ala odottaa lisätutkimuksia kotimaisista marjoista, jotta marjoja voitaisiin markkinoida kansainvälisesti terveystuotteina. Erityisesti puolukalle halutaan samantapaiset terveysväittämät kuin karpalolle. Lue lisää Ruokatiedon sivuilla. MUSTIKASTA TAI PUOLUKASTA SUPERFRUIT?
Yhdysvalloissa on keksitty markkinointitermi superfruit. Se tarkoittaa hedelmää tai marjaa, joka on jollain tapaa eksoottinen, ravitsemuksellisesti hyvä, helppokäyttöinen, sisältää runsaasti antioksidantteja ja tuo vaihtelua makumaailmaan. Termiä ei ole suojattu tai määritelty virallisesti. Lue lisää Ruokatiedon sivuilla. KARPALO LEVIÄÄ AASIAAN
Yhdysvaltalainen karpalotuotteisiin ja mehuihin erikoistunut Ocean Spray -yhtiö on viemässä länsimaista supermarjaa, karpaloa, Aasiaan. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta. MARJA KADONNUT MARJATUOTTEISTA
Marjojen käyttö jogurteissa, muroissa, mysleissä ja mehuvalmisteissa oli Ammattikorkeakoulu Savoniassa opiskelleen Elisa Lepiston opinnäytetyön mukaan yleistä, mutta käytetyt marjamäärät vähäisiä. Kaupassa myytävien marjajogurttien, -murojen, -myslien ja –mehujen keskimääräinen marjapitoisuus on pieni: jogurteissa 5,3 prosenttia, muroissa ja mysleissä 3,7 prosenttia. Lue lisää Ruokatiedon sivuilla. TUTKIMUS: MARJOJEN SYÖNTI EDISTÄÄ SYDÄNTERVEYTTÄ
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta. Lähteet ja linkit: |