Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Juomien valmistus

   

Materiaalisivusto sisältää seuraavat juomien valmistuksen aihealueet
 Kaarnikka eli variksenmarja
 Kaarnikat
 Paineastiat
 Pullotuslaite
        Korkitus
 Kaarnikkalimonadi
:

 

 Hygienia ja omavalvonta
 Tuotetuntemus
 Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt
 Valmistuslaitteiden tuntemus
 Juomien valmistus
 Juomien pakkaaminen ja säilytys
 Juoma-artikkelit ja -kirjallisuus

Lisäksi ajankohtaistietoa juoma-alalta

= > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.


Juomien valmistus muodostaa palvelukokonaisuuden raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.    

Juomien valmistuksessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.

Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.


Osaamiskartoitus:

Arvioi omaa juomien valmistamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Juomien valmistus

 

Juoma-aiheisia verkkotehtäviä

Otavan verkkosivuilta löytyy juoma-aiheisia tehtäviä (O/V-väittämiä):
Tutustu (Luku 8 Juomat).   


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001

www.osaan.fi
http://www.otavanoppimateriaalit.net/tunneelintarvikkeet/  

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu