Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Ajankohtaista juomien valmistuksesta

   
Tilaliköörien myyntilupa suoraan viinitiloilta juuttui käsittelyyn
Hallitus ei ole saanut valmiiksi esitystä enintään 22-prosenttisten tilaliköörien myynnin sallimisesta suoraan marjaviinitiloilta. Lakimuutoksen piti tulla voimaan jo jouluksi. Tilaviiniyritykset olivat varautuneet myynnin vapautumiseen ja niillä on tuhansia litroja valmista likööriä odottamassa ulosmyyntiä. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
 
Mehujen nimien merkitys epäselvää puolelle kuluttajista
Mehutuotteiden nimiviidakko koetaan kirjavaksi. Markkinoilla on muuan muassa täysmehuja, nektareita, mehuja ja mehujuomia. Kuluttajilla ei välttämättä ole riittävästi tietoa mehulajien eroista, kuten täysmehupitoisuudesta tai lisätyn sokerin määrästä, todetaan tuoreessa gradututkimuksessa. Lue lisää Ruokatieedon sivuilta.
Tutkimus: Joka toinen suomalainen valitsisi kansallisjuomaksi maidon
Jos Suomelle valittaisiin kansallisjuoma, 52 prosenttia suomalaisista nostaisi maidon kansallisjuoman asemaan. Kahvi ja perinteinen vodka saivat kumpikin 15 prosenttia äänistä, vesi 12 ja olut 2 prosenttia TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Tilaliköörien vähittäismyynti aiotaan sallia ehkä jo jouluksi
Tilaviinin tai sahdin vähittäismyyntiluvan haltija voi jatkossa harjoittaa myös mietojen, enintään 22-prosenttisten liköörien vähittäismyyntiä, jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen. Myyntioikeuksien laajentamisella halutaan turvata tilaviiniyrittäjien toimintamahdollisuuksia. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta
Kalsium voi imeytyä hyvin kivennäisvedestä
Kalsiumia sisältävä kivennäisvesi on hyvä kalsiumin lähde. Helsingin yliopiston tuore kliininen tutkimus osoitti, että kalsium imeytyy kivennäisvedestä yhtä hyvin kuin maitojuomasta tai kalsiumvalmisteesta. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Kolajuomaan tutustutaan Keravalla kaikilla aisteilla
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Vuoden Tilaviiniksi makea mustaherukka-mustikkaviini
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
OLUENTEKIJÄSTÄ MEHUNMYYJÄ
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

SUOMALAISET JUOVAT KAHVIA ENITEN MAAILMASSA
Kahvi kuuluu olennaisena osana suomalaiseen ruokakulttuuriin, ja suomalaiset pitävät kahvinjuonnissa hallussaan maailman kärkisijaa. Paahdetun kahvin kulutus henkeä kohden oli viime vuonna lähes kymmenen kiloa, kun Keski-Euroopan maissa kulutus on vain puolet tästä.Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

VUODEN VIINIT ON VALITTU
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
PIENPANIMOILLA UUDENLAISIA YHTEISTYÖKUVIOITA
Panimoravintola Huvila ja Malmgårdin kartano yhdistävät voimansa pienpanimo-oluiden valmistuksessa. Huvila siirtää olutlaitteistonsa Savonlinnasta Malmgårdin kartanoon Pernajalle. Olvi tarjoaa puolestaan pienpanimoille jakeluverkostoaan tavoitteenaan tukea suomalaista olutkulttuuria. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

SAHDIN NIMISUOJAN RIKKOMUKSIA SELVITETÄÄN
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

EFSA: ENERGIAJUOMIEN TAURIINI JA GLUKURONOLAKTONI OVAT TURVALLISIA
EFSA:n mukaan energiajuomien säännöllisestä nauttimisesta aiheutuva altistuminen tauriinille ja glukuronolaktonille ei ole turvallisuuden kannalta huolestuttavaa. Nuorten ja nuorten aikuisten energiajuomien kulutuksesta halutaan kuitenkin lisää tietoa.Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

KAHVI KUULUU SUOSITELTAVIIN JUOMIIN
Janottaa, ottaisinko kupillisen kahvia? Kahvi on kelpo juomavaihtoehto samoin kuin tee, vesi ja vähärasvainen maitokin. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.  

OLUTLIITTO: RAVINTOLARUUAN ALV-ALE OLISI KÄDENOJENNUS OLUTKULTTUURILLE
Ravintolaruuan arvonlisäveron alentaminen nostaisi suomalaisen pubiruuan arvostusta ja monipuolistaisi oluen käyttöä mietona ruokajuomana, Olutliiton puheenjohtaja Pekka Kantanen toteaa. Nautinnot syntyvät hyvässä seurassa, liitto muistuttaa. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

TILALIKÖÖRIEN VÄHITTÄISMYYNTI TUKEE TUOTEKEHITYSTÄ
Mahdollisuus liköörien myyntiin suomalaisilta viinitiloilta antaa intoa tuotekehittelyyn, joka on liköörien suhteen ollut vaatimatonta, korostaa Suomen Viiniyrittäjät ry. Samalla syntyy uusi käsite "tilalikööri". Lue lisää Ruokatiedon sivulta.

ESITYS TILALIKÖÖRIN MYYNNISTÄ SAI RISTIRIITAISEN VASTAANOTON
Päivittäistavarakauppa ry ei hyväksy tilaviinin myyntioikeuden laajentamista liköörin myyntiin, koska horeca-tukut eivät saa edelleenkään oikeutta alkoholin yritysmyyntiin. Suomen Viiniyrittäjien varapuheenjohtaja Risto Hallman korostaa, että tilaliköörien myyntilupa on maaseutupoliittinen ja matkailullinen kysymys. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

Viinirypale

Viinirypale, kypsymisvaihe


Juoma-alan uutisaiheita

Vuodelta 2008 = > Tutustu.


Artikkeligalleria

Tutustu myös muihin juoma-alan uutisaiheisiin = > Siirry.  


Lähteet ja linkit:

www.ruokatieto.fi

 

 


   Tulosta tämä sivu