Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Ajankohtaista keruutuotealalta Tuoreyrtit maustavat heräävän kevään
On sanottu, että elämä ilman yrttejä olisi puolikas elämä ja keittiö ilman yrttejä tyhjä keittiö. Ikkunalla kasvatetut tai vihannesosastolta napatut tuoreyrtit tuovatkin ruuanlaittoon tuoksua, makua ja mielihyvää. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Nokkosen nuoria versoja saadaan kesällä kasvustoa niittämällä
Nokkosen versoja kerätään useimmin keväällä ennen kukintaa. Myöhemmin kesällä nokkonen saadaan kasvattamaan uusia versoja kasvustoa niittämällä, vinkkaa Arktiset Aromit ry. Nuoret versot kannattaa leikata 10 - 15 senttimetrin mittaisina. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Maitohorsma sopii myös ruokapöytään
Jopa kahden metrin korkeuteen vaaleanpunaisia kukkiaan kurottava maitohorsma on komeaa katseltavaa, mutta se on myös pirteä lisä kesäiseen ruokapöytään. Lähes koko kasvi latvasta juuriin on käyttökelpoinen. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Nuoret koivunlehdet parhaimmillaan yrttikäyttöön nyt
Yrttiaika luonnossa on alkanut. Arktiset Aromit ry. vinkkaa, että koivun lehdet ovat Etelä-Suomessa jo kerättävissä. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
YRTIT VIEVÄT KOHTI KESÄÄ LAKKA, LAMPAANKÄÄPÄ JA APILA VUODEN LUONNONTUOTTEITA
LAPIN HILLASOILTA KERÄTTIIN VUODEN HUNAJA PIENTEN TUOTTAJIEN VUOSIKALENTERISSA ON PALJON MESSUJA LUONNONTUOTEALALLA ON KASVUPOTENTIAALIA SUOMEN YRTTIALA OTTAA MALLIA KUMINAN MENESTYKSESTÄ VOIKUKKA ON VUODEN LUONNONYRTTI. Artikkeligalleria:Tutustu myös muihin keruutuotealan uutisaiheisiin => Siirry.
|