Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Ajankohtaista keruutuotealalta

   
Tuoreyrtit maustavat heräävän kevään
On sanottu, että elämä ilman yrttejä olisi puolikas elämä ja keittiö ilman yrttejä tyhjä keittiö. Ikkunalla kasvatetut tai vihannesosastolta napatut tuoreyrtit tuovatkin ruuanlaittoon tuoksua, makua ja mielihyvää. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
 
Nokkosen nuoria versoja saadaan kesällä kasvustoa niittämällä
Nokkosen versoja kerätään useimmin keväällä ennen kukintaa. Myöhemmin kesällä nokkonen saadaan kasvattamaan uusia versoja kasvustoa niittämällä, vinkkaa Arktiset Aromit ry. Nuoret versot kannattaa leikata 10 - 15 senttimetrin mittaisina. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Maitohorsma sopii myös ruokapöytään
Jopa kahden metrin korkeuteen vaaleanpunaisia kukkiaan kurottava maitohorsma on komeaa katseltavaa, mutta se on myös pirteä lisä kesäiseen ruokapöytään. Lähes koko kasvi latvasta juuriin on käyttökelpoinen. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.
Nuoret koivunlehdet parhaimmillaan yrttikäyttöön nyt
Yrttiaika luonnossa on alkanut. Arktiset Aromit ry. vinkkaa, että koivun lehdet ovat Etelä-Suomessa jo kerättävissä. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

YRTIT VIEVÄT KOHTI KESÄÄ
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

LAKKA, LAMPAANKÄÄPÄ JA APILA VUODEN LUONNONTUOTTEITA
Arktiset Aromit ry on valinnut vuoden 2009 marjaksi lakan, sieneksi lampaankäävän ja yrteiksi puna- ja valkoapilan. Apiloita viljellään yleisesti rehuksi ja hunajakasviksi, mutta ne tunnetaan useissa maissa myös ihmisille sopivina ravintokasveina. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

 


LAPIN HILLASOILTA KERÄTTIIN VUODEN HUNAJA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

PIENTEN TUOTTAJIEN VUOSIKALENTERISSA ON PALJON MESSUJA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta. Voikukka

LUONNONTUOTEALALLA ON KASVUPOTENTIAALIA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

SUOMEN YRTTIALA OTTAA MALLIA KUMINAN MENESTYKSESTÄ
Yrtti-Suomi -kehitysohjelma ammentaa alalle oppia kuminan menestystarinasta. Vaikka yrttien viljely Suomessa on vielä melko pientä, on Suomesta tullut eurooppalaisittain merkittävä kuminantuottaja. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

VOIKUKKA ON VUODEN LUONNONYRTTI.
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.


Artikkeligalleria:

Tutustu myös muihin keruutuotealan uutisaiheisiin => Siirry.


Lähteet ja linkit:

www.ruokatieto.fi
http://mmm.multiedition.fi  

Kuva:

Knuutila Seija


   Tulosta tämä sivu