Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistus
| Makeisten valmistus Materiaalisivusto sisältää seuraavat
|
Hygienia ja omavalvonta |
Tuotetuntemus |
Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt |
Valmistuslaitteiden tuntemus |
Makeisten valmistus |
Makeisten pakkaaminen ja säilytys |
Makeisartikkelit ja -kirjallisuus |
Lisäksi ajankohtaistietoa makeisalalta
Makeisten valmistuksessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.
Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.
Arvioi omaa makeisten valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallitusken sivustolle osioon http://www.osaan.fi
= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Makeisten valmistus
Otavan verkkosivuilta löytyy Sokerit, makeutusaineet ja makeiset - aiheisia tehtäviä (O/V-väittämiä):
= > Tutustu (Luku 9: Sokerit, makeutusaineet ja makeiset).
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001
Knuutila, Seija