Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Toffee

   

ETUSIVU/Makeisten valmistus l Fudge l Lakritsa l Kovat karamellit l Makeismarmeladit l Sevitsi l Toffee l Tryffeli

 

Toffee Mustikkatoffee/Ainekset: Sokeri, maltoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, kasvirasva, voi, mustikka 5%, emulgointiaine (E471), aromit (mm. vanilliini)

 
 
Perusresepti

 Sokeri  0,650 kg
 Vesi  0,075 kg
 Tärkkelyssiirappi  0,5 kg
 Kerma  0,5 kg
 Maitojauhe  0,050 kg
 Suola  0,008 kg
 Pomada  0,200 kg
 Aromit  Sopivasti

Sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi sekoitetaan kattilassa ja seosta lämmitetään koko ajan sekoittaen 65oC:een. Kerma, maitojauhe ja suola sekoitetaan ja seos lisätään em. sokeriliemeen. Massa kuumennetaan 123oC:een koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä alle 100oC:een ja lisätään pomada sekä mahdolliset aromit. Massa muotoillaan, annetaan jäähtyä ja paloitellaan.

 

Toffeen valmistusvaiheita

 Toffeemassan keitto

Valmis toffeemassa

Toffeemassan kaulaus

 

Toffeepalojen pakkaaminen sellofaanikelmuun

  Toffeepatukka       

 


 

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu