Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Kovat karamellit

   

ETUSIVU/Makeisten valmistus l Fudge l Lakritsa l Kovat karamellit l Makeismarmeladit l Sevitsi l Toffee l Tryffeli

 

Kovat karamellit Kovien karamellien valmistuksen raaka-aineet ja välineet

 

 

 

 

 

Perusresepti

 Vesi  0,5 kg
 Sokeri  1,540 kg
 Tärkkelyssiirappi 40  0,9 kg
 Sitruunahappo  0,020 kg
 Väriaine  Sopivasti
 Makuaine  Sopivasti

Vesi ja sokeri keitetään kattilassa, kunnes seos saavuttaa 110oC:n lämpötilan. Seokseen lisätään tarkkelyssiirappi ja keitetään nopeasti 140oC:een. Massa jäähdytetään 110 - 120oC:een ja lisätään sitruunahappokiteet sekä valitut väri- ja makuaineet. Massa voidaan valaa muotteihin tai esimerkiksi tikkukaramelleiksi silikonipaperin päälle. 

Annetaan hetken kovettua ja pakataan kosteudelta suojaavaan kääreeseen.

 

 Karamellimassan keitto alkaa  Massan keitto  Massan lämpötilan seuranta
 Karamellimassan keitto alkaa  Massan keitto  Massan lämpötilan seuranta
 Värjätty karamellimassa  Sitruunahappolisäys  Valuvaihe
 Värjätty karamellimassa  Sitruunahappolisäys  Valaminen
 Salmiakkitikkarin valu  Hedelmäkarkki  Hedelmätikkari
Salmiakkitikkarin valaminen  Valmis tuote: hedelmäkarkki   Valmis tuote: hedelmätikkari

 


Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Makeisten valmistus - verkkoaineisto.   

Kuvat:

Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka


   Tulosta tämä sivu