Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Kovat karamellit ETUSIVU/Makeisten valmistus l Fudge l Lakritsa l Kovat karamellit l Makeismarmeladit l Sevitsi l Toffee l Tryffeli
Kovat karamellit
Perusresepti
Vesi ja sokeri keitetään kattilassa, kunnes seos saavuttaa 110oC:n lämpötilan. Seokseen lisätään tarkkelyssiirappi ja keitetään nopeasti 140oC:een. Massa jäähdytetään 110 - 120oC:een ja lisätään sitruunahappokiteet sekä valitut väri- ja makuaineet. Massa voidaan valaa muotteihin tai esimerkiksi tikkukaramelleiksi silikonipaperin päälle. Annetaan hetken kovettua ja pakataan kosteudelta suojaavaan kääreeseen.
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Makeisten valmistus - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka |