Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Lakritsi

   

ETUSIVU/Makeisten valmistus l Fudge l Lakritsi l Kovat karamellit l Makeismarmeladit l Sevitsi l Toffee l Tryffeli

Luonnon lakritsi

 

Perusresepti; patakeitto normaalipaineessa:

 

 A.  Vehnäjauho  70kg
   Vesi  80kg
   Lakritsiuute (sprayjauhe)  8kg

 B.  Neste 77  140kg
   ET-melassi  35kg
   Musta väri (pasta)  0,6kg
   Suola  0,3kg

 C.  Anisöljy  0,1kg

Yhteensä 334,0kgOmenalakritsi
Haihtuva osa 85,6kg
Teoreettinen saanto 248,4kg
Vesipitoisuus lopputuotteessa 15-20%.

 
Valmistus:
  1. Vehnäjauho, lakritsiuute ja vesi sekoitetaan seokseksi A.
  2. Lisää keittimeen Neste77, puolet ET-melassista ja jauhoseos A. Kuumenna massa kiehumispisteeseen, lisää tämän jälkeen loput melassista, musta väri ja suola.
  3. Keittämistä jatketaan 70-75% kuivapitoisuuteen.
  4. Lisää anisöljy lämmön sulkemisen jälkeen ja sekoita noin 5 min.
  5. Massa tyhjennetään lämpöä kestäviin muovi- tai metalliastioihin.
  6. Muotoilu voidaan tehdä heti noin 90-asteisena tai seuraavana päivänä, "kypsymisen" jälkeen.
  7. Muotoiltu lakritsi kuivataan pelleillä 40-50 asteessa 15-20%:n loppuvesipitoisuuteen.


Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Makeisten valmistus - verkkoaineisto.

 

Kuvat:

Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka 

 
 
 

   Tulosta tämä sivu