Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Makeisartikkelit ja -kirjallisuus

   

Makeisalan uutisaiheita: Teos: Karamelliohjeita

Täysksylitolipurukumi vallannut kolmanneksen purkkamarkkinasta
Noin 30 prosenttia Suomen purukumimyynnistä on täysksylitolipurukumia, eli makeutettu yksinomaan ksylitolilla. Leaf Suomi Oy:n keräämien tietojen mukaan purukumimarkkina kasvaa koko makeismarkkinaa nopeammin. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

MAKEISTUOTTEISSA PAKKAUSTEN MERKITYS KOROSTUU
Lue lisää Pakkaus-lehdestä 3/2008.

LEAF SUOMI: PERINTEITÄ JA AJAN HENKEÄ
Lue lisää Pakkaus-lehdestä 3/2008.

KESTOKARKKEJA...
Lue lisää Lapin Kansan 15.5.2004 artikkelista.

KARKKIPUSSIT ISOMPIA KOSKA KULUTTAJAT NIIN HALUAVAT
Lue lisää Lapin Kansan artikkelista 1.3.2004.

KUINKA NOPEASTI PURUKUMI HAOJAA LUONNOSSA?
Purukumin perusmassa hajoaa hyvin hitaasti. Syynä ovat sen sisältämät polymeerit, lähinnä luonnon ja keinotekoiset kumit. Purukumityyny maatuu noin viidessä vuodessa, joten se ei sovellu kompostoitavaksi. Paras tapa purkan hävittämiseen on polttaminen (Tiede 6/98).

LÄÄKITSEVIÄ KARKKEJA
Lue lisää Huhtamäen tiedotuslehdestä Rumpu 1996 


 Teos: Let's make candy!

Makeiskirjallisuutta/Knuutila Seija:

  • Iki-ihanat karamellit. Uusia ja vanhoja suosikkeja makeannälkään. 2005. Öhrn, Maria.
  • Karamelliohjeita. 2000. Riihimäen kaupunginmuseo.
  • Karkkipäivä. Sokerin synnystä makeaan elämään. 2005. Jaatinen, Satu.
  • Let's Make Candy! A step-by-step guide to candy making.1989.Wilton.
  • Truffles, candies & confections. Techniques and recipes for candymaking. 2004. Bloom, Carole. 

 


 

 

Lähteet ja linkit:

Pakkaus 3/2008
Rumpu 1996.
Tiede 6/98


   Tulosta tämä sivu