Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Makeisten valmistus

   

Materiaalisivusto sisältää seuraavat
makeisten valmistuksen aihealueet:EU-mainosmakeiset: Kovat karamellit

 Hygienia ja omavalvonta
 Tuotetuntemus
 Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt
 Valmistuslaitteiden tuntemus
 Makeisten valmistus
 Makeisten pakkaaminen ja säilytys
 Makeisartikkelit ja -kirjallisuus
 

Lisäksi ajankohtaistietoa makeisalalta

 = > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.


Makeisten valmistus muodostaa palvelukokonaisuuden
raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.

Makeisten valmistuksessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.

Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.


Osaamiskartoitus

Arvioi omaa makeisten valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallitusken sivustolle osioon http://www.osaan.fi 

= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Makeisten valmistus  Mainosmakeisia: marmeladi- ja suklaamakeisia 

 

Sokerit, makeutusaineet ja makeiset - aiheisia verkkotehtäviä

Otavan verkkosivuilta löytyy Sokerit, makeutusaineet ja makeiset - aiheisia tehtäviä (O/V-väittämiä):
= > Tutustu (Luku 9: Sokerit, makeutusaineet ja makeiset).   


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001

www.osaan.fi

 Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu