Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Tuotetuntemus

   

Juomien valmistaja on selvillä juomissa käytettävien raaka-aineiden laatuominaisuuksista ja yleisimmistä kaupan olevista valmisteista:

Virvoitusjuomat
- Marjalimonadit: Marjalimonadit ovat joko luonnonmarjoista tai viljellyistä marjoista valmistettuja hiilihapotettuja alkoholittomia juomia.

Kivennäisvedet

Teos: Raikas kivennäisvesi

Oluet
Tutustu olutkulttuuria esitteleviin verkkosivuihin = > www.olutkulttuuri.fi

Sahti
Tutustu Suomen sahtiseuran verkkosivuihin = > www.sahti.org/

Siiderit

Viinit

Juomien valmistaja on perehtynyt valmistusta koskevaan lainsäädäntöön.

Avainsanoja:

Juomateollisuus
- Eri juomatyyppien valmistusprosessit/raaka-aineet ja lisäaineet
- Eri valmistusvaiheiden merkitys
- Laitteet ja koneet/toimintaperiaatteet
- Valmistuksessa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt/Valmistusolosuhteiden säätäminen
- Hygienia
- Työturvallisuus

Eri juomien historia

- Juomakulttuuri

 


 

Lähteet ja linkit:


Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001
www.olutkulttuuri.fi

 


   Tulosta tämä sivu