Hygienia ja omavalvonta ![](images/viiva_513x18.gif)
![](next.gif)
Juomien valmistajan tulee ymmärtää hygieenisen työskentelyn merkitys
- Henkilökohtaisen työskentelyhygienian noudattaminen
- Lainsäädännön edellyttämä työtilojen puhtaanapito
- Elintarvikehygienia
Juomien valmistajan tulee ymmärtää omavalvonnan merkitys ja noudattaa omavalvontaohjeita
- Arvioida eri valmistusvaiheisiin liittyviä riskejä ja niiden suuruutta
- Noudattaa yrityksen omavalvontasuunnitelmaa/omavalvonnasta annettuja ohjeita
- Suorittaa omavalvontaohjelmassa määrättyjä mittauksia ja pitää niistä kirjaa dokumenttien perusteella
- Tulkita kirjauksia ja todettuja poikkeamia ja toimia poikkeamista annettujen ohjeiden mukaan
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001
![](next.gif) ![Tulosta tämä sivu](images/common/print.gif) |