Hygienia ja omavalvonta |
Tuotetuntemus |
Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt |
Valmistuslaitteiden tuntemus |
Marjavalmisteiden valmistus |
Pakkaaminen ja säilytys |
Marja-artikkelit ja -kirjallisuus |
lisäksi ajankohtaistietoa marja-alalta
= > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.
Marjojen jalostaminen muodostaa palvelukokonaisuuden
raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.
Marjojen jalostamisessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.
Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden huomioon ottavaa.
Osaamiskartoitus
Arvioi omaa marjojen jalostamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi.
= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Marjojen ja hedelmien jalostaminen
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001 
www.osaan.fi
Kuvat:
Knuutila, Seija.