Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Marjavalmisteiden valmistus

   

ETUSIVU l Hygienia ja omavalvonta l Tuotetuntemus l Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt l Valmistuslaitteiden tuntemus l Marjavalmisteiden valmistus l Pakkaaminen ja säilytys l Marja-artikkelit ja kirjallisuus

 


 

ETUSIVU/Marjavalmisteiden valmistus l Hillot ja hyytelöt l Paistonkestävät marmeladit l Makeismarmeladit l Marjakastikkeet ja siirapit  l Marjamehut l Marjaviinit l Tuotekehitys

 

Marjoista voidaan valmistaa erilaisia ruokavalmisteita, puolivalmisteita sekä puoli- ja täyssäilykkeitä. Valmistajan on tunnettava perusreseptit, valmistusprosessit ja säilyvyyskäsittelyt.  


 Sisältö:

  • Marjojen alkutuotanto
  • Eri lajit ja niiden käyttömahdollisuudet elintarvikkeiden valmistuksessa
  • Marjojen välivarastoimiseen ja ruoaksi valmistukseen sekä jalostukseen liittyvät esikäsittelyt kuten vastaanotto, puhdistus, lajittelu ja jatkokäsittely
  • Säilöntämenetelmät: kuivaus, pakastus ja jäädytys
  • Jalostusmenetelmät: pastörointi, autoklavointi, keittäminen, jäädyttäminen, pakastaminen ja kuivaaminen
  • Resptiikka
  • Valmistusmenetelmät ja tuotantoprosessit
  • Valmistuksen lisä- ja apuaineiden käyttö/lainsäädäntö

 


 

Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto. 2001.  


   Tulosta tämä sivu