Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Marjamehut

   

ETUSIVU/Marjavalmisteiden valmistus l Hillot ja hyytelöt l Paistonkestävät marmeladit l Makeismarmeladit l Marjakastikkeet ja siirapit  l Marjamehut l Marjaviinit l Tuotekehitys  

 

Mehujen valmistusvaiheet:

  Marjojen murskaus ja entsymointi   Tutustu
  Marjojen puristus   Tutustu
  Mehusta suoritettavat mittaukset   Tutustu
  Mehun kirkastaminen   Tutustu
  Mehun suodattaminen   Tutustu
  Sokerointi, pastörointi ja pullotus   Tutustu
  Hiilihapotettu marjamehu   Tutustu

 


 

Mehureseptejä:

Mustikka - mansikkamehu (1/2 mustikkaa, 1/2 mansikkaa)
 
 Mehu  1 l
 Sokeri  0,500 kg
 Sitruunahappo  0,003 kg
 
Kuumenna mehu ja sokeri 80 asteeseen ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunahappo ja sekoita. Pullota kuumana kuumiin pulloihin.
 
Glögi
 Mustaherukkamehu  0,75 l
 Vesi  0,25 l
 Sokeri  Sokeria 0,700 kg
 Kanelitanko  1 kpl
 Kokonainen neilikka  10 kpl
 Jauhettu inkivääri  1/2 tl
 
Sekoita mehu, vesi, sokeri ja jauhettu inkivääri. Lisää kanelitanko ja neilikat harsonyytissä kattilaan. Kuumenna 80 asteeseen ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Ota maustenyytti pois kattilasta. Pullota kuumana kuumiin pulloihin.

 


 

Uutisaiheita:

MEHUUN LISÄTTY KASVISTEROLI LASKEE KOLESTEROLIA
Tutustu Finfoodin sivuilla.

 


 

Hiilihapotetut marjamehut

 Reseptejä = > Tutustu.

 


 

Kotimehut

Reseptejä = > Tutustu.

 


 

 Lähteet ja linkit:

Palo, Heli. 2007. Marjatietokansio.

   Tulosta tämä sivu