Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Mehun suodattaminen

   

Yleisin suodatusmenetelmä on levysuodatus.

Levysuodatuksessa suodatettava neste pumpataan suodatinlevypakan läpi. Suodatinlevyjen materiaali on hienojakoista selluloosaa, jonka huokosiin mehun irtopartikkelit jäävät. Suodatinlevyjä on olemassa eri tiheyttä; mehu suodatetaan yleensä karkealla huokoskoolla. Suodattamisen sijaan voidaan käyttää myös lappoamismenetelmää, jolloin mehussa olevan kiintoaineksen annetaan laskeutua tankin pohjalle, minkä jälkeen mehu imetään sakan päältä toiseen tankkiin (http://www.edu.fi/oppimateriaalit/tilaviinit).

Lähteet ja linkit:

Palo, Heli. 2007. Marjatietokansio.

   Tulosta tämä sivu