Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Poiminta ETUSIVU/Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt l Marjakuvagalleria l Marjasanakirja l Poiminta
Luonnonmarjat - opasOpas ilmestyi toukokuussa 2008. Opetushallituksen uudessa oppaassa esitellään tärkeimmät kotimaiset syötävät luonnonmarjat, niiden tärkeimmät tuntomerkit, biologiaa, käyttöä, satomääriä sekä viljelyä. Lisäksi tarkastellaan marjojen terveellisyyttä, käyttöä ravintona ja marjatutkimusta sekä esitellään tavallisimmat myrkkymarjat. Opas valoittaa myös luonnonmarjojen merkitystä teollisesta ja kaupallisesta näkökulmasta sekä tuo esille toimintaan liittyvän lainsäädännön pääpiirteissään.
Luonnonmarjojen laatuluokitusLuonnonmarjojen laatuluokituksessa ei ole olemassa virallisia kansallisia tai EU-tason standardeja. Arktiset Aromit ry on kehittänyt laatuluokitus- ja lajitteluohjeet käytettäväksi laatukäsitteen muodostamisessa ja julkaissut esitteen "Luonnonmarjojen laatuluokitus- ja lajitteluohjeet" sekä esitelehtisen "Marjanpoiminnan laatusäännöt".
|
Lakan viljelyopas esittelee lakan viljelyn pääperiaatteet pelto-, astia- ja lavaviljelyssä.
Karpalon viljeyoppaassa käydään läpi mm. viljelyn vaiheet viljelyn perustamisesta sadonkorjuuseen. Mukana on myös kuvausket lajikkeista, taudeista ja tuholaisista.
Tietoa tyrnin viljelystä, teollisesta ja kaupallisesta hyödyntämisestä sekä tutkimuksesta löytyy Tyrniliiton kotisivuilta = > Tutustu.
= > Tutustu valokuvasarjan avulla tyrnimehun puristamiseen saaristossa.
Kauppamarjapoimija on koulutettu tunnistamaan ja kaupallisesti käsittelemään marjoja: Puolukka, sianpuolukka, mustikka, juolukka, karpalot, lakka (hilla, suomuurain), mesimarja, lillukka, vadelma, pihlaja, ahomansikka, variksenmarjat, riekonmarja, tyrni, kataja ja tuomi.
Knuutila, Seija