Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Keruutuotejuomat

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

Horsmajuoma

   1 annos  10 annosta  25 annosta
 Kuivattu maitohorsman kukka  0,5 l    
 Vesi  3 l    
 Sokeri  0,5 kg    
 Sitruunahappo  0,025 - 0,035 kg    

Kuivattuja maitoshorsman kukkia ei ennasteta. Horsmankukka - vesiseosta keitetään 15 minuuttia ja siivilöidään kukat pois. Nesteeseen sekoitetaan sitruunahappo ja sokeri.

 Kuivattu maitohorsma    Siivilöity neste
 Kuivattu maitohorsma  Keittovaihe  Siivilöity neste
 Sitruunahappolisäys  Valmis tuote  Horsmajuoma
 Sitruunahappolisäys  Valmis tuote  Pullotettu horsmajuoma

 

Muut valmistusvaiheet: Juoman suodatus, kirkastus ja pastörointi. Lisätietoa Mehujen valmistusvaiheet - osiossa = > Tutustu.

 

Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.

 


Horsmankukkajuoma  Horsmajuoma

 

Teollisia valmisteita

 

 

 

 


 

Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu