Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Sienikastike- ja sienikeittojauheet

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

 

Sienikastike- ja sienikeittojauhe

Sienikastike- ja sienikeittojalosteita

 
 
 
 
Perusresepti:

   1 annos
(2 hengelle)

 25 annosta

(50 hengelle)

 50 annosta

(100 hengelle)

100 annosta

(200 hengelle)

Kangastattirouhetta
 Maissitärkkelys  0,010 kg  0,25 kg  0,5 kg  1 kg  
 Kuivattu sienirouhe  0,005 kg  0,125 kg  0,250 kg  0,5 kg  
 Kuivakerma  0,005 kg  0, 125 kg  0,250 kg  0,5 kg  

 Kuivattu sipulijauhe
tai - rouhe

 0,002 kg  0,050 kg  0,100 kg  0,200 kg  
 Kavisliemijauhe  0,002 kg  0,050 kg  0,100 kg  0,200 kg  
 Ruokasuola  0,001 kg  0,025 kg  0,050 kg  0,100 kg  
 Yhteensä:  0,025kg  0,625 kg  1,25 kg  2,5 kg  

Sekoitetaan kuiva-aineet hyvin keskenään.   

 


 

Ohje/Ruoaksi valmistus:

Sienikastike kahdelle hengelle: Valmistettaessa yksi annos (0,025 kg) sienikastiketta lisätään 2 dl:aan vettä ja keitetään hiljalleen noin pari minuuuttia, kunnes seos sakenee (tärkkelys kypsyy).

Sienikeitto kahdelle hengelle: Valmistettaessa yksi annos (0,025 kg) sienikeittoa lisätään 2 dl:aan vettä ja keitetään hiljalleen noin pari minuuttia. Tähän lisätään 2 dl kermaa ja kuumennetaan.


Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

Kuvat:

Knuutila, Seija

 


   Tulosta tämä sivu