Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Siirapit keruutuotteista ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit
KuusenkerkkäsiirappiPerusresepti
Kuusenkerkkä - vesiseosta keitetään tunnin ajan (kansi päällä keiton ajan). Siivilöidään kerkät pois. Siivilöity neste kuumennetaan kiehuvaksi ja lisätään sokeri ja tärkkelyssiirappi. Keitetään, kunnes saavutetaan 106oC:n lämpötila. Keittoajan pituudella voidaan vaikuttaa valmiin tuotteen juoksevuusasteeseen (haluttu viskositeetti).
Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.
Kaupallisia valmisteita
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija |