Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Keruutuotehyytelöt ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit KuusenkerkkähyytelöPerusresepti
Kuusenkerkkä - vesiseosta keitetään tunnin ajan (kansi päällä keiton ajan). Siivilöidään kerkät pois. Siivilöityyn nesteeseen lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,7 l.
Seoksen keittämistä jatketaan. Pektiini sekoitetaan sokerin joukkoon. Yhdistetty pektiini - sokeriseos lisätään kuumaan keitokseen isoreikäisen siivilän läpi. Otetaan seos pois liedeltä ja lisätään sitruunahappo. Purkitetaan.
Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.
MesiangervohyytelöPerusresepti
Mesiangervon lehtiä ei ennasteta. Mesiangervo - vesiseosta keitetään 10 minuutin ajan (kansi päällä keiton ajan). Siivilöidään kerkät pois ja suodatetaan. Suodatettuun nesteeseen lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,7 l.
Seos kuumennetaan. Pektiini sekoitetaan sokerin joukkoon. Yhdistetty pektiini - sokeriseos lisätään kuumaan keitokseen isoreikäisen siivilän läpi. Otetaan seos pois liedeltä ja lisätään sitruunahappo. Purkitetaan.
Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset. Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija |