Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Muut makeiset keruutuotteista

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

 

Siankärsämö - porkkanatoffee

Valmistetaan ensin siankärsämö - porkkanapyre.

 Raaka-aine  Määrä  
 Porkkanasuikale (raaka)  0,090 kg  Suikaloitu porkkana    Sankärsämön kukat - vesiseos
 Vesi  0,040 kg  
 Kuivattu siankärsämönkukka  0,010 kg  

Siankärsämönkukkia ei ennasteta, vaan niitä keitetään 10 minuuttia vedessä. Siivilöidään ja suodatetaan kukat pois, neste otetaan talteen. Lisätään vettä, että nestettä on jälleen 0,040 kg (= 4 dl). Porkkanasuikaleet keitetään tässä vedessä kypsiksi. Siivilöidään neste pois ja soseutetaan porkkanat. Sosetta voidaan maustaa em. siivilöidyllä siankärsämönesteellä, jotta saadaan lisämakua.

 

 Porkkanapyre  0,090 kg
 Sokeri  0,250 kg
 Kuohukerma  0,155 kg
 Kaakaovoi  0,020 kg
 Tärkkelyssiirappi  0,038 kg
 Voi  0,025 kg

Kaikki aineet mitataan kattilaan ja keitetään koko ajan sekoittaen, kunnes seos saavuttaa 120oC. Massa kaadetaan levyksi silikonipaperin päälle ja annetaan kovettua kylmässä. Formataan halutulla muotilla makeisia, jotka kastetaan suklaaseen ja mahdollisesti koristellaan.

 

   Siankärsämöliemi  Porkkanoiden keitto siankärsämöliemessä
Siankärsämökukkien siivilöinti & suodatus  Siankärsämöliemi  Porkkanoiden keitto
 siankärsämöliemessä
 Keitetyn porkkanan soseutus  Toffeemassan keitto  Massan lämpötilamittaus
 Keitetyn porkkanan soseutus  Toffeemassan keitto  Massan lämpötilamittaus
 Valettu toffeelevy ja formaus  Toffeesisus  Suklaakuorrutettu toffee
 Valettu toffeelevy ja formaus  Toffeesisus  Suklaakuorrutettu toffee

 


 Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

 Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu