Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Muut makeiset keruutuotteista ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit
Siankärsämö - porkkanatoffeeValmistetaan ensin siankärsämö - porkkanapyre.
Siankärsämönkukkia ei ennasteta, vaan niitä keitetään 10 minuuttia vedessä. Siivilöidään ja suodatetaan kukat pois, neste otetaan talteen. Lisätään vettä, että nestettä on jälleen 0,040 kg (= 4 dl). Porkkanasuikaleet keitetään tässä vedessä kypsiksi. Siivilöidään neste pois ja soseutetaan porkkanat. Sosetta voidaan maustaa em. siivilöidyllä siankärsämönesteellä, jotta saadaan lisämakua.
Kaikki aineet mitataan kattilaan ja keitetään koko ajan sekoittaen, kunnes seos saavuttaa 120oC. Massa kaadetaan levyksi silikonipaperin päälle ja annetaan kovettua kylmässä. Formataan halutulla muotilla makeisia, jotka kastetaan suklaaseen ja mahdollisesti koristellaan.
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija |