Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Keruutuotteiden jalostus

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat Maitohorsmakukkien kuivausl Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

 

Keruutuotteista voidaan valmistaa ruokavalmisteita sekä puoli- ja täyssäilykkeitä. Valmistajan on tunnettava perusreseptit, valmistusprosessit ja säilyvyyskäsittelyt.

 

 


 

Sisältö:

  • Keruutuotteiden talteenotto ja keräily
  • Eri lajit ja niiden käyttömahdollisuudet elintarvikkeiden valmistuksessa
  • Säilöntään ja ruoaksi valmistukseen liittyvät esikäsittelyt kuten puhdistus, pesu, kuorinta, paloittelu ja hienontaminen
  • Valmistustavat
  • Säilöntämenetelmät: Kuivaus, pakastus, suolaus, etikkasäilöntä ja jäädytys
  • Jalostusmenetelmät esim. jäädyttäminen, pakastaminen ja kuivaaminen
  • Reseptiikka
  • Valmistusmenetelmät ja tuotantoprosessit
  • Valmistuksen lisä- ja apuaineiden käyttö/lainsäädäntö

 


 


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001.

Kuva:

Knuutila, Seija

 

 

 

 

 


   Tulosta tämä sivu