Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Teurastusprosessi

   
Poron teurastuksen vaiheet:
 Teurasporojen kuljetus   Tutustu
 Ante mortem - tarkastus   Tutustu
 Tainnuttaminen   Tutustu
 Pisto ja verenlasku   Tutustu
 Pään ja kielen irrotus   Tutustu
 Ruokatorven irrotus ja sitominen   Tutustu
 Taljan piirtäminen ja rintapään nylky   Tutustu
 Taljan veto   Tutustu
 Suolistaminen   Tutustu
 Rintapään avaus ja sisäelinten irrotus   Tutustu
 Ruhojen ja sisäelinten tarkastus ja jäähdyttäminen   Tutustu

 


Lähteet ja linkit:

Henttunen, Kari. Poron laitosteurastus/PORONET-hanke.
Karvonen, Seppo & Pieski, Kaarina. 2007. Porotietokansio/Teurastus.

 

 


   Tulosta tämä sivu