Materiaalit: ![](images/viiva_192x18.gif) ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | ![](images/viiva_peitto.gif) | ETUSIVU ![](images/viiva_513x18.gif)
![](next.gif)
Poronlihan jalostaminen - materiaalisivusto
Tältä verkkosivustolta löydät tiedotus- ja kehittämistoimintaympäristön poronlihanjalostuksen seuraaville osa-alueille:
Lihan pienimuotoinenkin jalostaminen vaatii monipuolista ammatin osaamista:
- Elintarviketuotannon ammatillinen perusosaaminen
-
Oman alan tuotantoprosessien tunteminen ja hallitseminen
-
Pienimuotoisen tuotannon erityispiirteet: 1) Laaja-alainen osaaminen/erikoistuminen 2) Käsityömäisyys, pieniin laitoksiin soveltuvat koneet ja laitteet 3) Kausiluonteisuus 4) Omatoimisuus
-
Hygieniaosaaminen ja omavalvonta
-
Puhtaanapito-, huolto- ja kunnostustoimenpiteet
-
Elintarvikelainsäädännön noudattaminen käytännön eri vaiheissa
-
Pakkaustekninen osaaminen
-
Laatutietoisuus
-
Kaupallistaminen ja markkinointiosaaminen ja asiakaspalvelualttius
-
Liikeidea, kilpailukyky, kannattavuus ja tuloksellisuus
-
Tuotekehitys
-
Joustavuus, tehokkuus, innovatiivisyys
-
Työturvallisuus
Poronlihan jalostuksen A, B, C
"ABC - Miten lähteä poronlihan jalostajaksi?" - ohjeistus = > Tutustu.
Lähteet ja linkit:
Henttunen, Kari & Juotasniemi, Pentti. ABC - Miten lähteä poronlihan jalostajaksi?
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001.
![](next.gif) ![Tulosta tämä sivu](images/common/print.gif) |