Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
ETUSIVU


Poronlihan jalostaminen - materiaalisivusto

Tältä verkkosivustolta löydät tiedotus- ja kehittämistoimintaympäristön poronlihanjalostuksen seuraaville osa-alueille:

 


 

Lihan pienimuotoinenkin jalostaminen vaatii monipuolista ammatin osaamista:

  • Elintarviketuotannon ammatillinen perusosaaminen
  • Oman alan tuotantoprosessien tunteminen ja hallitseminen
  • Pienimuotoisen tuotannon erityispiirteet: 1) Laaja-alainen osaaminen/erikoistuminen 2) Käsityömäisyys, pieniin laitoksiin soveltuvat koneet ja laitteet 3) Kausiluonteisuus 4) Omatoimisuus
  • Hygieniaosaaminen ja omavalvonta
  • Puhtaanapito-, huolto- ja kunnostustoimenpiteet
  • Elintarvikelainsäädännön noudattaminen käytännön eri vaiheissa
  • Pakkaustekninen osaaminen
  • Laatutietoisuus
  • Kaupallistaminen ja markkinointiosaaminen ja asiakaspalvelualttius
  • Liikeidea, kilpailukyky, kannattavuus ja tuloksellisuus
  • Tuotekehitys
  • Joustavuus, tehokkuus, innovatiivisyys
  • Työturvallisuus

 


 

Poronlihan jalostuksen A, B, C

 "ABC - Miten lähteä poronlihan jalostajaksi?" - ohjeistus = > Tutustu.


Lähteet ja linkit:

Henttunen, Kari & Juotasniemi, Pentti. ABC - Miten lähteä poronlihan jalostajaksi?
Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001.
  


Tulosta tämä sivu