Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Tuotekehitys

   
Tuotekehitystä?Poronlihan kuten muidenkin elintarvikkeiden jatkuva tuotekehitys on alan toiminnan ja kannattavuuden kannalta elinehto. Aina pitää olla menossa suunnittelu olemassa olevien tuotteiden parantamiseksi tai suunnittelu uusien tuotteiden saamiseksi markkinoille. Tuotteella on tietty elinkaari, jota voidaan jatkaa mm. mausteiden tai jonkin raaka-aineen muuttamisella. Pakkauksen muutto voi jatkaa tuotteen kysyntää ja houkutella uusien asiakkaiden mielenkiinnon tuotetta kohtaan.
 
Yrityksen tulee varata budjetissa riittävä summa tuotekehityksen ylläpitoon, jotta yritys pysyy kovassa kilpailussa mukana.
 
1.      Olemassa olevat tuotteet
  • Muutokset valmistusaineissa
  • Muutokset valmistusmenetelmissä
  • Hintatekijät, kilpailu
  • Näennäisuudistukset elinkaaren pidentämiseksi
 
2.      Uudet tuotteet
  • Yrityksen kilpailukyvyn säilymiseksi

 
Ideointi
 
Ideoita on oltava paljon. USA: Kodinkonealalla 1/64 osa ideoista toteutuu, kemian alalla 1/500.

Tuotekehityksen vaiheet
 Ideoiden keräysmenetelmä  Tutustu
 Ideoiden arviointi ja valinta  Tutustu
 Tuotantokustannusten rajoittamistapoja  Tutustu
 Tuotteen suunnittelu  Tutustu
 Hintalaskelmat  Tutustu
 Aistinvaraisen arvioinnin järjestäminen  Tutustu
 Säilyvyyskokeet  Tutustu
 Siirtyminen tuotantomittakaavaan  Tutustu
 Kuluttajatestit  Tutustu


Tutkimustietoa: 

Poronlihan käyttö ravintoloissa. Kysely Savon keittiömestarit ry:n jäsenille. 2006.

 

 

 

 

 

MITÄ RUUAKSI HUOMENNA?
Mirhami-hanke tuottaa tulevaisuudesta tietoa, jonka avulla yritykset voivat tehdä strategisia valintoja = > Tutustu.

PORONLIHAN KÄYTTÖ RAVINTOLOISSA 
Kysely Savon Keittiömestarit ry:n jäsenille  = > Tutustu.


 Lähteet ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.
Keränen, Virpi. 2006. Poronlihan käyttö ravintoloissa. Kysely Savon Keittiömestarit ry:n jäsenille. Kainuun porotalouden kehittämishanke.

   Tulosta tämä sivu