Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Hintalaskelmat

   

Yrityksen johto määrittelee hintapolitiikan

 
Vaikuttavia tekijöitä:
  • Tuotetyypin yleinen hintataso
  • Yrityksen imago
  • Yrityksen palvelutaso
  • Yrityksen alennuspolitiikka
 
Tuotekehitysvaiheessa riittää, kun tuotteelle arvioidaan hinnan alaraja, jolla valmistus on vielä kannattavaa.
 

Omakustannushinta:

  • Raaka-ainekustannukset reseptin mukaan
  • Työvoimakustannukset 1,8 x 10€/h/henkilö
  • Muut kustannukset 15-30 % omakustannushinnasta
  • Lisätään omakustannushintaa alennusvara + tukkupalkkio (n. 15 %)
  • Lisätään 30 % vähittäismyyntipalkkiota
  • Lopuksi lisätään arvonlisävero 17 %

 

Poronlihatuotteiden vähittäishintatutkimus/2007:

Poron palalihoista, poronkäristyksestä ja kylmäsavuporonpaisteista on vuonna 2007 tehty hintatutkimus = > Tutustu.

 

Lähde ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.
Veijola, Jussi. 2007. Poronlihatuotteiden vähittäishintatutkimus.

 


   Tulosta tämä sivu