Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Tuotteen suunnittelu

   

1.      Tehtävän määrittely

a)      Tuotteen käyttötarkoitus
b)      Kohderyhmä
c)      Tuotteen pääkomponentit
d)      Raaka-ainemahdollisuudet
e)      Valmistustapa
f)       Pakkaustapa
g)      Suunnittelu, säilyvyys
h)      Jakelutie
 

2.      Kokeiltavat kohteet

a)      Resepti
  • Usein ns. kotitalousresepti, jossa raaka-aineet muutetaan teolliseen
    tuotantoon sopiviksi
    • Esim. maito ⇒ maitojauhe
    • Mausteet ⇒ aromiseokset
b)      Säilyvyys
  • pH:n ja aw:n säätö (lisäaineet)
c)      Aistinvarainen laatu ja sen säilyminen varastoinnissa
d)      Pakkauskokeet
e)      Prosessiolosuhteet
  • Aika/lämpötila
 
ESIMERKKI: Poro - juustosalaatti
 Kylmäsavuporoa  300 g
 Omenaa  100 g
 Ananasta  150 g
 Viinirypäleitä  300 g
 Hasselpähkinärouhetta  
  
 
Kokeillaan omenan, ananaksen ja rypäleiden välisiä suhteita:
O                   10-50 %
A                   20-60 %
V                   40-80 %

O + A + V = 100 %

 

 

 

Lähteet ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.


   Tulosta tämä sivu