Tuotteen suunnittelu
1. Tehtävän määrittely
a) Tuotteen käyttötarkoitus
b) Kohderyhmä
c) Tuotteen pääkomponentit
d) Raaka-ainemahdollisuudet
e) Valmistustapa
f) Pakkaustapa
g) Suunnittelu, säilyvyys
h) Jakelutie
2. Kokeiltavat kohteet
a) Resepti
- Usein ns. kotitalousresepti, jossa raaka-aineet muutetaan teolliseen
tuotantoon sopiviksi
- Esim. maito ⇒ maitojauhe
- Mausteet ⇒ aromiseokset
b) Säilyvyys
- pH:n ja aw:n säätö (lisäaineet)
c) Aistinvarainen laatu ja sen säilyminen varastoinnissa
d) Pakkauskokeet
e) Prosessiolosuhteet
ESIMERKKI: Poro - juustosalaatti
Kylmäsavuporoa |
300 g |
Omenaa |
100 g |
Ananasta |
150 g |
Viinirypäleitä |
300 g |
Hasselpähkinärouhetta |
|
Kokeillaan omenan, ananaksen ja rypäleiden välisiä suhteita:
O 10-50 %
A 20-60 %
V 40-80 %
O + A + V = 100 %
Lähteet ja linkit:
Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.
|