Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Tuotantokustannusten rajoittamistapoja

   

Arvoanalyysi

 
Arvo = toiminto/kustannukset
 
Arvo a:n tehtävä on etsiä raja, jossa laatu on kuluttajan kannalta riittävän korkea ja jonka jälkeen alkaa tuhlaus
 
Päämäärät:
  • Alentaa valmistuskustannuksia kelpoisuutta alentamalla
  • Parantaa kelpoisuutta kustannuksia lisäämättä
 
 

Arvoanalyysin vaiheet

 
1. Etsitään tuotteen olemassaolon syyt:
  • Mitä tekee?
  • Mitä maksaa?
  • Mitä vaihtoehtoiset ratkaisut maksavat?
Määritellään tavoite
 
2. Ideointi ja arviointi
  • Järjestetään ideat halvimmasta kalliimpaan
  • Pyritään poistamaan parhaiden ideoiden haittapuolet
 
3. Toteutus ja valvonta
  • Verrataan toteutuneita kustannuksia arvioituihin
 
 

Toimintoanalyysi

Kuluttajatestien avulla. Voidaan käyttää sellaisenaan tai tiedonhankintatapana arvoanalyysia varten. Etsitään tuotteelle kuluttajien eniten arvostamat ominaisuudet.

 

 

Lähteet ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.

   Tulosta tämä sivu