Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Säilyvyyskokeet 1. Määritellään tuotteen
2. Kun pahimmat pilaantumisuhat on tunnistettu, mietitään voidaanko ne välttää reseptiä muuttamalla3. Valitaan pakkaus säilytyskokeita varten
4. Valitaan säilytyslämpötilat
5. Valitaan koesuunnitelma ja tutkittavat asiat
6. Helposti pilaantuvilla mikrobiologiset ”abuse” testit
Q10-koePeriaate: Säilyvyyskoe nopeutuu kun se tehdään 10…30 °C:ssa oikeaa lämpötilaa korkeammassa lämpötilassa. Tuloksia voidaan arvioida vertaamalla ihanneolosuhteissa säilytettyihin näytteisiin.
Lähde ja linkit:Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio. |