Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Lihatuotteiden valmistus

   

Osaamiskartoitus:

Arvioi omaa lihatuotteiden valmistuksen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi LIhanjalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Lihatuotteiden valmistus

 

Lihat ja lihavalmisteet - aiheisia verkkotehtäviä

Otavan verkkosivuilta löytyy Lihat ja lihavalmisteet- aiheisia tehtäviä (O/V-väittämiä):
= > Tutustu (Luku 3: Lihat ja lihavalmisteet = > "Klikkaa" valokuvia).  

 


Lihatuotteiden valmistaja osaa valmistaa tavallisimpia lihavalmisteita.

 Videoclipin kesto 0:56.

 

Lihatuotteiden valmistaja osaa käyttää tuotteiden valmistukseen oikein, lainsäädännön määräykset huomioon ottaen eri valmistus- ja lisäaineita eli valmistaja tuntee näiden valmistus- ja lisäaineiden vaikutukset tuotteeseen.

Lihatuotteiden valmistuksessa on toimittava lihan käsittelyä ja jalostusta koskevan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Lihassa teurastuksen jälkeen tapahtuvat ilmiöt:

  • Lihan raakakypsyminen
  • Vedensidontakyky
  • Värimuutokset
  • Mikrobiologinen pilaantuminen

Lihatuotteiden valmistuksessa on hallittava valmistuksen eri työvaiheet:

  • Raaka-aineen esikäsittely
  • Massanvalmistus
  • Täyttö/annostelu
  • Ruiskutus
  • Kypsennys
  • Jäähdytys
  • Pakkaus

 Lihatuotteiden valmistajan osaa käyttää henkilökohtaisia työvälineitä, koneita ja laitteita toivotun tuloksen aikaansaamiseksi.
-  Tutustu työvälineiden huoltoon ja kunnossapitoon

- Muista työturvallisuus

 


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Lihanjalostajan ammattitutkinto 2001

http://www.osaan.fi/


 


   Tulosta tämä sivu