Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Keittomakkaroiden perusresepti ETUSIVU_KEITTOMAKKARAT I Lihalajitelmien vastaanotto I Massan kutterointi I Massan ruiskutus I Luonnon suolet I Tekosuolet I Savustus I Keitto I Perusresepti I
Keittomakkaroiden perusresepti I Lisäaineet I
Jokainen yritys tuotekehittää itselleen sopivan tuotteen, jota markkinoi asiakkaille. Seuraavassa on grillimakkaran ja balkan-tyyppisen makkaran perusreseptit, joista voidaan lähteä liikkeelle tuotekehityksessä.
Mausteseos sisältää fosfaatin, glukoosin, arominvahventeen, hapettumisenestoaineen ja mausteet mm. erilaiset pippurit.
Mausteseoksen sijasta grillimakkaran voi maustaa muilla perusmausteilla esim. edelliseen reseptiin:
Korianteri 0,1 %
Meirami 0,05 %
Valkopippuri 0,07 %
Mustapippuri 0,05 %
Maustepippuri 0,07 %
Mausteseos sisältää fosfaatin, glukoosin, arominvahventeen, hapettumisenestoaineen ja mausteet mm. erilaiset pippurit. Mausteseoksen sijasta grillimakkaran voi maustaa muilla perusmausteilla (laskettu lihan määrästä) esim. edelliseen reseptiin:
Meirami 0,025 %
Muskottipähkinä 0,07 %
Valkopippuri 0,07 %
Mustapippuri 0,07 %
Voidaan käyttää massassa myös juustoa, esim. emmental 10 % lihan määrästä. Mausteina voit käyttää myös kanelia, chiliä yms.
Lähde ja linkit:Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio. |