Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Keittomakkaroiden perusresepti

   
Keittomakkaroiden perusresepti I Lisäaineet I
Jokainen yritys tuotekehittää itselleen sopivan tuotteen, jota markkinoi asiakkaille. Seuraavassa on grillimakkaran ja balkan-tyyppisen makkaran perusreseptit, joista voidaan lähteä liikkeelle tuotekehityksessä.

Grillimakkara
 P2  5 kg
 S2 (48 %)  4 kg
 Kamaraemulssi  1 kg
 Nitriittisuola (suolassa 0,6 % nitriittiä)  1,6 %
 Perunajauho  6 %
 Mausteseos  10g/kg
 Vesi + jää  n. 30 %
Mausteseos sisältää fosfaatin, glukoosin, arominvahventeen, hapettumisenestoaineen ja mausteet mm. erilaiset pippurit.

Mausteseoksen sijasta grillimakkaran voi maustaa muilla perusmausteilla esim. edelliseen reseptiin:
 
Korianteri                           0,1 %
Meirami                              0,05 %
Valkopippuri                       0,07 %
Mustapippuri                      0,05 %
Maustepippuri                     0,07 %

 
Porobalkan
 P1  10 kg
 S2 (48 %)  3 kg
 Nitriittisuola (suolassa 0,6 % nitriittiä)  1,6 %
 Perunajauho  3 %
 Mausteseos  9 g/kg
 Vesi + jää  n. 20 - 25 %
 
 
Mausteseos sisältää fosfaatin, glukoosin, arominvahventeen, hapettumisenestoaineen ja mausteet mm. erilaiset pippurit. Mausteseoksen sijasta grillimakkaran voi maustaa muilla perusmausteilla (laskettu lihan määrästä) esim. edelliseen reseptiin:
 
Meirami                              0,025 %
Muskottipähkinä                 0,07 %
Valkopippuri                       0,07 %
Mustapippuri                      0,07 %
 
Voidaan käyttää massassa myös juustoa, esim. emmental 10 % lihan määrästä. Mausteina voit käyttää myös kanelia, chiliä yms.

 


 

 

Lähde ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.

   Tulosta tämä sivu