Materiaalit: ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA! | Lihalajitelmien vastaanotto ETUSIVU_KEITTOMAKKARAT I Lihalajitelmien vastaanotto I Massan kutterointi I Massan ruiskutus I Luonnon suolet I Tekosuolet I Savustus I Keitto I Perusresepti I
Makkaratehtaalle tulevista lihalajitelmista on tarkastettava aistinvaraisesti ainakin ulkonäkö ja haju. Raaka-aineen on oltava lajitelmastandardien mukaista ja hygieeniseltä laadultaan moitteetonta. Vastaanottopunnitus on tehtävä huolellisesti. Lihan lämpötila on hyvä mitata muutamasta kuljetusastian kohdasta. Lihalajitelmien optimi säilytyslämpötila on 0 - + 2 °C:tta. Lihalajitelmia käytettäessä on tärkeää että käytetään vanhimmat erät ensin.
Tutustu poronlihan leikkolajitelmiin.
Lähteet ja linkit:Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio. |