Materiaalit:
ETUSIVUAjankohtaista liha-alallaTeurastusPaloitteluJalostusArtikkelit ja kirjallisuusANNA PALAUTETTA!
Lihalajitelmien vastaanotto

   
ETUSIVU_KEITTOMAKKARAT I Lihalajitelmien vastaanotto I Massan kutterointi I Massan ruiskutus I Luonnon suolet I Tekosuolet I Savustus I Keitto I Perusresepti I

 

Makkaratehtaalle tulevista lihalajitelmista on tarkastettava aistinvaraisesti ainakin ulkonäkö ja haju. Raaka-aineen on oltava laji­telmastandardien mukaista ja hygieeniseltä laadultaan moittee­tonta. Vastaanottopunnitus on tehtävä huolellisesti. Lihan läm­pötila on hyvä mitata muutamasta kuljetusastian kohdasta. Lihalajitelmien optimi säilytyslämpötila on 0 - + 2 °C:tta. Lihalajitelmia käytettäessä on tärkeää että käytetään vanhimmat erät ensin.

 

Tutustu poronlihan leikkolajitelmiin.

 


 

 

Lähteet ja linkit:

Pekkala, Hannu. 2006. Porotietokansio.


   Tulosta tämä sivu