Keruutuotteiden jalostaminen
Materiaalisivusto sisältää seuraavat keruutuotteiden jalostamisen aihealueet
:
Hygienia ja omavalvonta |
Tuotetuntemus |
Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt |
Valmistuslaitteiden tuntemus |
Keruutuotteiden jalostus |
Keruutuiotteiden pakkaaminen ja säilytys |
Keruutuoteartikkelit ja -kirjallisuus |
Lisäksi ajankohtaistietoa keruutuotealalta
= > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.
Keruutuotteiden jalostaminen muodostaa palvelukokonaisuuden
raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.
Keruutuotteiden jalostamisessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.
Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.
Osaamiskartoitus
Arvioi omaa luonnonkeruutuotteiden jalostamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon http://www.osaan.fi
= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto
= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Luonnonkeruutuotteiden jalostaminen
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001
www.osaan.fi
Kuvat:
Knuutila, Seija.
Palo, Heli.
|