Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Siirapit keruutuotteista

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

 

Kuusenkerkkäsiirappi

Perusresepti

 Raaka-aine  1 annos  10 annosta  25 annosta  
 Kuusenkerkkä
   (pakastettu)
 0, 280 kg  2,8 kg  7,0 kg  Kuusenkerkkä
 Vesi  0,7 l  7 l 17,5 l  
 Sokeri  0,050 kg  0,500 kg  1,250 kg  
 Tärkkelyssiirappi  0,050 kg  0,500 kg  1,250 kg  

Kuusenkerkkä - vesiseosta keitetään tunnin ajan (kansi päällä keiton ajan).  Siivilöidään kerkät pois. Siivilöity neste kuumennetaan kiehuvaksi ja lisätään sokeri ja tärkkelyssiirappi. Keitetään, kunnes saavutetaan 106oC:n lämpötila. Keittoajan pituudella voidaan vaikuttaa valmiin tuotteen juoksevuusasteeseen (haluttu viskositeetti).

Kuusenkerkkien keittovaihe Kiehuva kuusenkerkkä Kerkkien siivilöinti
 Kuusenkerkkien keitto  Kiehuva kerkkäkeitos  Kerkkien siivilöinti
 Siirapin keitto  Lämpötilan mittaus  Kuusenkerkkäsiirapin pullotus
 Siirapin keitto  Siirapin lämpötila 106oC  Siirapin pullotusvaihe

 

Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.


Kuusenkerkkäsiirappi/Aineet: Kuusenkerkkä, intiaanisokeri

Kuusenkerkkäsiirappi/Ainesosat: sokeri, maltoosisiirappi, vesi, kuusenkerkkä 

Kaupallisia valmisteita

 

 

 


 Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu