Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | | Keruutuotteiden jalostus
ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit
Keruutuotteista voidaan valmistaa ruokavalmisteita sekä puoli- ja täyssäilykkeitä. Valmistajan on tunnettava perusreseptit, valmistusprosessit ja säilyvyyskäsittelyt.
Sisältö:
- Keruutuotteiden talteenotto ja keräily
- Eri lajit ja niiden käyttömahdollisuudet elintarvikkeiden valmistuksessa
- Säilöntään ja ruoaksi valmistukseen liittyvät esikäsittelyt kuten puhdistus, pesu, kuorinta, paloittelu ja hienontaminen
- Valmistustavat
- Säilöntämenetelmät: Kuivaus, pakastus, suolaus, etikkasäilöntä ja jäädytys
- Jalostusmenetelmät esim. jäädyttäminen, pakastaminen ja kuivaaminen
- Reseptiikka
- Valmistusmenetelmät ja tuotantoprosessit
- Valmistuksen lisä- ja apuaineiden käyttö/lainsäädäntö
Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001.
Kuva:
Knuutila, Seija
|