Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Keruutuotehyytelöt

   

ETUSIVU l Hyytelöt l Juomat l Keruutuotteiden kuivaaminen l Makeismarmeladit l Muut makeiset l Sienikastike- ja sienikeittojauheet l Siirapit

 

Kuusenkerkkähyytelö

Perusresepti

 Raaka-aine  1 annos  
 Pakastetut kuusenkerkät  0,280 kg Pakastetut kuusenkerkät
 Vesi  0,7 l  

Kuusenkerkkä - vesiseosta keitetään tunnin ajan (kansi päällä keiton ajan). Siivilöidään kerkät pois. Siivilöityyn nesteeseen lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,7 l.

 Edellä mainittu neste (= siivilöity kerkkä - vesiseos)  0,7 l
 Sokeri  0, 300 kg
 Pektiini Genu LM 102  0, 010 kg
 Sitruunahappo  0,005 kg

Seoksen keittämistä jatketaan. Pektiini sekoitetaan sokerin joukkoon. Yhdistetty pektiini - sokeriseos lisätään kuumaan keitokseen isoreikäisen siivilän läpi. Otetaan seos pois liedeltä ja lisätään sitruunahappo. Purkitetaan.

 

 Kuusenkerkkien keittovaihe alkaa  Kerkkien siivilöity liemi  Sokeri-pektiinilisays

 Keittovaihe alkaa

 Siivilöity kerkkäneste

 Sokeri - pektiinilisäys

 Sitruunahappolisays  Kuusenkerkkähyytelön pakkaus  Kuusenkerkkähyytelö

 Sitruunahappolisäys

 Kerkkähyytelön purkitus

 Kuusenkerkkähyytelö

 

Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.


 

Mesiangervohyytelö

Perusresepti

 Raaka-aine  1 annos  
 Kuivatut mesiangervonlehdet  0,030 kg  Mesiangervon lehti, kuivattu
 Vesi  0,7 l  

Mesiangervon lehtiä ei ennasteta. Mesiangervo - vesiseosta keitetään 10 minuutin ajan (kansi päällä keiton ajan). Siivilöidään kerkät pois ja suodatetaan. Suodatettuun nesteeseen lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,7 l.

 Edellä mainittu neste (= siivilöity mesiangervo - vesiseos)  0,7 l
 Sokeri  0, 300 kg
 Pektiini Genu LM 102  0, 010 kg
 Sitruunahappo  0,005 kg

Seos kuumennetaan. Pektiini sekoitetaan sokerin joukkoon. Yhdistetty pektiini - sokeriseos lisätään kuumaan keitokseen isoreikäisen siivilän läpi. Otetaan seos pois liedeltä ja lisätään sitruunahappo. Purkitetaan.

 

Mesiangervonlehdet  Keittoliemi  Siivilöity liemi

 Keittovaihe alkaa

 Keitinliemi

 Siivilöity keitinliemi

 Keitinliemen suodatus  Purkitus  Mesiangervohyytelöt

 Keitinliemen suodatus

 Hyytelön purkitus

 Mesiangervohyytelöt

 

Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.


Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu