Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Keruutuotteiden jalostaminen

   

Materiaalisivusto sisältää seuraavat keruutuotteiden jalostamisen aihealueet
Maitohorsma
Maitohorsman kukkia
Horsmankukkauutejuoma
:

 Hygienia ja omavalvonta
 Tuotetuntemus
 Raaka-aineen valinta ja esikäsittelyt
 Valmistuslaitteiden tuntemus
 Keruutuotteiden jalostus
 Keruutuiotteiden pakkaaminen ja säilytys
 Keruutuoteartikkelit ja -kirjallisuus

Lisäksi ajankohtaistietoa keruutuotealalta

= > Tutustu ajankohtaisaiheisiin.


Keruutuotteiden jalostaminen muodostaa palvelukokonaisuuden
raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.

Keruutuotteiden jalostamisessa keskeistä on raaka-ainetuntemus, esikäsittelyn hallinta, jalostuksen valmistusprosessien osaaminen sekä tuotteiden pakkaaminen ja säilytys.

Työskentelyn on oltava hygieenistä ja työturvallisuuden ja taloudellisuuden huomioon ottavaa.


Osaamiskartoitus  

Arvioi omaa luonnonkeruutuotteiden jalostamisen osaamistasi siirtymällä Opetushallituksen sivustolle osioon http://www.osaan.fi

= > Valitse tutkinnoksi Elintarvikejalostajan ammattitutkinto

= > Valitse tutkinnon valinnaiseksi osaksi Luonnonkeruutuotteiden jalostaminen


Lähteet ja linkit:

Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001

www.osaan.fi

 

Kuvat:

Knuutila, Seija.
Palo, Heli.

 

 

 

 

 


   Tulosta tämä sivu