Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Terveellisyys ja turvallisuus

   

TerveysväitteetRuusunmarjat

Terveysväitteellä tarkoitetaan väitettä, jossa todetaan, esitetään tai annetaan ymmärtää, että elintarvikeryhmän, elintarvikkeen tai sen ainesosan ja terveyden välillä on yhteys. Lue lisää Maa ja metsätalousministeriön sivustolta.  


Elintarvikealan teemat/Terveellisyys ja turvallisuus:SYÖMISEN JA RAVITSEMUKSEN TIEKARTTA KUVITTAA RUOKA-ALAN UUSIA LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUKSIA

VTT on julkaissut verkossa syömisen ja ravitsemuksen tiekartan, joka laadittiin uusia elintarvike- ja ravitsemusratkaisuja kehittävässä Nutritech-innovaatio-ohjelmassa noin vuosi sitten. Tiekarttaa käytetään arvioimaan miltä elintarvikealan ja muiden toimialojen rajapinnoilta löytyy uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tiekartta kuvaa tekstin ja grafiikan avulla terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kehityssuuntia sekä niillä työskenteleviä organisaatioita.  Lue lisää VTT:n tiedotteesta.

PELLOLTA PÖYTÄÄN  - TILASTOJULKAISU ON ILMESTYNYT
Pellolta pöytään – tilastojulkaisu sisältää tilastoja koko elintarvikeketjusta elintarviketurvallisuuden näkökulmasta. Julkaisun tilastot on jaettu neljään aihealueeseen: Elintarvikeketjun rakenne ja toiminta, Luomutuotanto, Kotieläinten terveys ja hyvinvointi sekä Elintarviketurvallisuus. Lue lisää Tike-sivustolta.

VALTIONEUVOSTON SELONTEKO ELINTARVIKETURVALLISUUDESTA
= > Tutustu.

 

Uutta kirjallisuutta
Petos lautasella. Tiedätkö mitä kaikkea suuhusi panet? 2008. Nilsson Mats-Eric.  Kemiaa keittiössä. 2008. Hopia, Anu.

 

 

 


 

 

 


Lähteet:

www.mmm.fi
www.ruokatieto.fi
http://www.vtt.fi/inf/pdf/tiedotteet/2009/T2514.pdf

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu