Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
GMO

   

GMO = geeniteknisesti muunneltu organismi

Elintarviketurvallisuusviraston (Evira) sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa muuntogeenisistä elintarvikkeista = > Tutustu.

Muuntogeenisistä elintarvikkeista ja uuselintarvikkeista löytyy tietoa myös Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta  = > Tutustu.

 


Uutisaiheita_2009

MMM: Maa- ja metsätalousministeriön uusi geenitekniikkastrategia on valmistunut
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

SUOMI AJAA GMO-VAPAITA ALUEITA JA GM-RUUAN MERKINTÄÄ
Suomi ajaa geenimuunnetuista kasvi- ja eläinlajikkeista vapaita alueita Euroopan unioniin. Lisäksi gm-lajeista saatava ruoka tulisi merkitä, hallitus linjaa. Geenimuunnellun kasvin viljelijä on pääsääntöisesti velvoitettu korvaamaan geenimuunneltujen ja tavanomaisten lajikkeiden sekoittumisesta aiheutuneet taloudelliset vahingot. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

RUOKAPOLITIIKAN MÄÄRITTELY GEENITEKNOLOGIAA KRIITTISEMPI PÄÄTÖS
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

EVIRA: MUUNTOGEENISYYS NÄKYY ELINTARVIKKEEN PAKKAUKSESSA
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

UUSI GM-MAISSI LÄHTEE KANSALAISTEN KOMMENTTIKIERROKSELLE
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

GM-RUUAN TURVALLISUUSMIELIKUVA NOLLA GEENILÄÄKKEISIIN VERRATTUNA
Lääketieteessä ihmiset antavat päätäntävallan mielellään asiantuntijoiden käsiin. Kun on kyse ruuasta, ihmiset löytävät itsestään asiantuntijan, joka osaa arvioida teknologioiden vaikutuksia. Geenimuunnettu ruoka on syyllinen kunnes toisin todistetaan. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.


 

Uutisaiheita_2008

USEIMMAT SUOMESSA TUOTETUT KINKUT GM-VAPAITA
Suomalaisten elintarvikeyritysten ja rehunvalmistajien mukaan lähes kaikki kotimaiset joulukinkut on tuotettu ilman muuntogeenistä rehua. Koska gm-rehun käyttöä ei tarvitse merkitä, ei kuluttaja kuitenkaan voi varmistua tavanomaisen kinkun gm-statuksesta. Luomukinkut ovat ainoita takuuvarmasti gm-vapaita vaihtoehtoja. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

GM-VAPAUS EI ONNISTU LAILLA VAAN SOPIMISELLA
Tällä hetkellä lakisääteisesti geenimuuntelusta vapaiden alueiden perustaminen on EU:n alueella kiellettyä. Vapaaehtoisia sopimuksia tahojen kesken voidaan kuitenkin tehdä. Ranskan luomutuotannon lisäys asettaa esteitä gm-viljelylle.Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

GEENIMUUNTELUN KÄYTÖSTÄ SUOMEN PELLOILLA PÄÄTETTÄVÄ LÄHIVUOSINA
Geenimuunnettujen elintarvikekasvien hyväksyminen tai hylkääminen Suomen pelloilla on lähivuosien suuri vääntö ruuan alkutuotannossa. Gmo-vapaus koko maan strategiana nähdään myös mahdollisuutena profiloitua ja saada kilpailuetua kansainvälisesti. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

EU HYVÄKSYI BAYERIN GM-SOIJAN ELINTARVIKEKÄYTTÖÖN
EU:n komissio on hyväksynyt Bayerin valmistaman muuntogeenisen soijan elintarvikekäyttöön.Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

ELINTARVIKETUTKIJAT EIVÄT KAVAHDA GEENIMUUNTELUA RUUANTUOTANNOSSA
Tutkijoiden mielestä geenitekniikalla muunnetun ruuan turvallisuus, eettisyys sekä ympäristövaikutukset selvitetään elintarviketurvallisuusvirasto EFSAn lupamenettelyssä riittävän tarkasti. Tutkijoiden mukaan gm-tekniikat tuovat tulevaisuudessa selkeitä etuja ruuantuotantoon. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.  

GM-VILJELYÄ PYRITÄÄN HELPOTTAMAAN BRITANNIASSA.
Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.  


Lähteet ja linkit:

www.evira.fi
www.ruokatieto.fi


   Tulosta tämä sivu