Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Konvehtimuottien valmistelu ETUSIVU l Konvehtimuottien valmistelu l Konvehtimuottien värjääminen l Kuorien valaminen l Konvehtien täyttäminen l Konvehtien sulkeminen
Pesu ja kiillotusSuklaakonvehtien valmistamisessa käytettävät muoviset konvehtimuotit voidaan pestä astianpesukoneessa. Muotit kuivataan huolellisesti ennen käyttöä. Suklaakuorien valuvaiheessa muottien optimilämpötila on 20oC.
Muotit kiillotetaan eli ”hinkataan” perusteellisesti peukalon pään ympärille käärityllä kuituliinalla (Carita-liina). Tämä antaa sähköisyyttä ja konvehtien pintaan saadaan kiiltoa.
Muotteja voidaan värjätä rasvaliukoisilla väreillä. Jos muottia ei ole hyvin kiillotettu/hangattu, maali ei siirry valmiin tuotteen pintaan vaan jää muottiin kiinni.
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Suklaatuotteiden valmistus - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija |