Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Konvehtimuottien värjääminen ETUSIVU l Konvehtimuottien valmistelu l Konvehtimuottien värjääminen l Kuorien valaminen l Konvehtien täyttäminen l Konvehtien sulkeminen
Kynäruisku Badger NH200A USAKonvehtimuottien maalaamiseen käytetään paineilmalla toimivaa kynäruiskua (säätö: 1,2 bar).
Ruisku säilytetään kärki upotettuna elintarvikekäyttöön tarkoitettuun desinfiointiaineeseen. Käyttöönotettaessa maalikynä on aina avattava ja puhdistettava käyttäen elintarvikekäyttöön tarkoitettua desinfiointiainetta.
Maalausvaiheessa mitä enemmän neulan kärki tukkii ruiskun suuaukon, sitä hienojakoisempi on maalisuihku. Rasvaliukoisia värejä käytettäessä on aukon oltava melko suuri, jotta väriaine tulee ruiskun läpi.
Rasvaliukoiset väritSuklaamuottien värjäämiseen käytetään rasvaliukoisia värejä. Muotteja maalattaessa rasvaliukoisten värien lämpötilan on oltava yli 60oC, jotta väri tulee ruiskusta läpi. Näin ollen ei voida maalata pitkiä sarjoja ilman käytettävän värin uutta lämmitystä. Esimerkiksi sinistä ja punaista väriä käytettäessä voidaan lisäksi ruiskuttaa valkoinen väri edellisten päälle. Näin kyseinen väri tulee paremmin esille ja erilliset väripisteet, läiskät eivät ole niin haitaksi.
Värien sekoittaminen/valmistaminen
Värin ruiskutus
Käytännön työvaiheet/Värin ruiskutus:
Maalatut konvehtimuotit kuivataan huoneen lämpötilassa tai kylmiössä alassuin (varsinkin jos on käytetty paljon väriä).
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka. 2009. Suklaatuotteiden valmistus - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija & Saarelainen, Jukka-Pekka |