Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Kuivatuista sienistä valmistetut sienijalosteet

   

Jalostus ja käyttö ruoanvalmistuksessa

Sienirouhetta valmistettaessa sieniä ei saa hakata liian hienoksi. Sienijauhe valmistetaan jauhamalla kokonaisina tai paloina kuivattuja sieniä. Sienijauhetta käytetään mm. maustesekoituksissa.
Ruoanvalmistuksessa sienten kitiini hajoaa kuumennettaessa aromiaineiksi ja sienet saavat sienille tyypillisen, paistetun maun. Kuivattu sieni sopii erittäin hyvin maustamiseen.
 
Korvasieni:  
Kuivatut korvasienet käsitellään kuin tuoreet ennen elintarvikkeeksi käyttöä. Kuivatut sienet liotetaan ennen käyttämistä huoneenlämpöisessä vedessä vähintään kaksi tuntia (10 g sieniä ja 2 dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä, vähintään viisi minuuttia) ja huuhdellaan hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaalla vedellä. Keitinvesi heitetään pois.

Tuotekuvagalleria

Kastikkeet

 Kantarellikastike/Ainekset: Ohratärkkelys, kuivattu kantarelli, sipuli. Ei sisällä lisäaineita eikä säilöntäaineita.

Metsäsienikastike/Ainekset: ohratärkkelys, isohapero (25% kuiva-aineesta), sipuli, purjo, basilika 

Metsäsienikastike/Ainekset: Ohratärkkelys, kuivattu sienirouhe ja -sipuli. Ei sisällä lisäaineita eikä säilöntäaineita. 

          Kantarellikastike

          Metsäsienikastike

        Metsäsienikastike

Metsästäjänkastike/Ainekset: ohratärkkelys, punikkitatti (29% kuiva-aineesta), sipuli, katajanmarja 

 Mustatorvisienikastike/Ainekset: Ohratärkkelys, kuivattu mustatorvisieni ja sipuli. Ei sisällä lisäaineita eikä säilöntäaineita.

Tattikastike/Ainekset: ohratärkkelys, herkkutatti (33% kuiva-aneesta), sipuli, basilika, kynteli 

       Metsästäjänkastike

 Mustatorvisienikastike

 Tattikastike

 Tattimuhennos/Valmistus- ja lisäaineet: Gluteeniton ohratärkkelys, kuivattu kangastatti, rasvasekoite (sis. mm. soijaproteiinihydrosylaatti, hiivauute), aromivahvenne (E621, selleri), kuivattu sipuli, suola    

 Tattimuhennos

 

 

Keitot
Herkkutattikeitto/Ainekset: Vehnäjauho, tärkkelyssiirappi, herkkutatti, rasvaton maitojauhe, hiivauute, suola (0,5% valmis keitto), natriumglutamaatti, sipuli, luontaiset aromit  Suppilovahverokeitto/Ainekset: Ohratärkkelys, kuivattu suppilovahvero ja sipuli. Ei sisällä lisäaineita eikä säilöntäaineita.  Tattikeitto/Ainekset: Ohratärkkelys, kuivattu tattirouhe ja sipuli. Ei sisällä lisäaineita eikä säilöntäaineita.
          Herkkutattikeitto           Suppikovahverokeitto

                   Tattikeitto

Kiusaukset
 Sienikiusaus/Ainekset: peruna, metsäsieni (20 %), sipuli, suola (0,5 %), kynteli    
 Sienikiusaus    

Kuivatut sienet
Kuivattua LUOMU-Siitakesientä viipaleena  Kuivattu mustatorvisieni  Mausteseos Forest blend/Ainekset: Sipuli, merisuola (24%), sienet (17% herkkutatti, voitatti), yrtit (9% persilja, tinjami, rosmariini), mustapippuri, valkosipuli, sokeri, aromivahvenne (E621)
 Kuivattua siitakesientä     Kuivattu mustatorvisieni    Mausteseos Forest Blend


 

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu