Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Kuivatuista sienistä valmistetut sienijalosteet Jalostus ja käyttö ruoanvalmistuksessaSienirouhetta valmistettaessa sieniä ei saa hakata liian hienoksi. Sienijauhe valmistetaan jauhamalla kokonaisina tai paloina kuivattuja sieniä. Sienijauhetta käytetään mm. maustesekoituksissa.
Ruoanvalmistuksessa sienten kitiini hajoaa kuumennettaessa aromiaineiksi ja sienet saavat sienille tyypillisen, paistetun maun. Kuivattu sieni sopii erittäin hyvin maustamiseen.
Korvasieni:Kuivatut korvasienet käsitellään kuin tuoreet ennen elintarvikkeeksi käyttöä. Kuivatut sienet liotetaan ennen käyttämistä huoneenlämpöisessä vedessä vähintään kaksi tuntia (10 g sieniä ja 2 dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä, vähintään viisi minuuttia) ja huuhdellaan hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaalla vedellä. Keitinvesi heitetään pois.
Tuotekuvagalleria
Kuvat:Knuutila, Seija |