Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! | Apilankukkamarmeladit ETUSIVU I Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladit I Apilankukkamarmeladit l Marmeladikuviot
Apilankukkamarmeladien perusresepti
Kuivattuja puna-apilan kukkia ei ennasteta, vaan kuivatut kukat lisätään 0,75 litraan vettä ja seosta keitetään 15 minuuuttia. Siivilöidään. Siivilöityyn mehuun lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,75 litraa.
Mehu-vesi-seoksen keittämistä jatketaan ja lisätään sitruunahappo (0,026 kg). HUOM. Makeispektiini sekoitetaan 0,200 kg sokeria ja tämä pektiini-sokeriseos lisätään siivilän läpi kiehuvaan mehu-vesiseokseen pallovispilällä hyvin sekoittaen. Keittämistä jatketaan ja kiehuvaan seokseen lisätään tärkkelyssiirappi ja lopuksi sokeri (1,55 kg) vähitellen. Seosta keitetään edelleen, kunnes lämpötila on 109oC.
Valetaan välittömästi muotteihin.
Annetaan makeismarmeladien hyytyä (vähintään 1 – 5 tuntia). Irrotetaan tuotteet muoteista niihin käsin koskematta eli suoraan sirosokerointiastiaan. Annetaan sokeroitua 1 vrk. Pakataan.
Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.
Lähteet ja linkit:Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto. Kuvat:Knuutila, Seija |