Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Apilankukkamarmeladit

   

ETUSIVU I Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladit I Apilankukkamarmeladit l Marmeladikuviot

Puna-apilan kukkamarmeladi

 

 

 
 Apilankukkamarmeladien perusresepti

 

 Vesi  0,75 l
 Kuivatut puna-apilankukat  1,0 l

Kuivattuja  puna-apilan kukkia ei ennasteta, vaan kuivatut kukat lisätään 0,75 litraan vettä ja seosta keitetään 15 minuuuttia. Siivilöidään.

Siivilöityyn mehuun lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,75 litraa.

 Edellä mainittu neste (= mehu - vesiseos)   0,75 l
 Sitruunahappo  0,026 kg
 Sokeri  0,200 kg
 Makeispektiini Genu D100  0,056 kg
 Tärkkelyssiirappi  0,840 kg
 Sokeri  1,550 kg
 Yhdestä annoksesta tulee:  3,422 kg

Mehu-vesi-seoksen keittämistä jatketaan ja lisätään sitruunahappo (0,026 kg). HUOM. Makeispektiini sekoitetaan 0,200 kg sokeria ja tämä pektiini-sokeriseos lisätään siivilän läpi kiehuvaan mehu-vesiseokseen pallovispilällä hyvin sekoittaen. Keittämistä jatketaan ja kiehuvaan seokseen lisätään tärkkelyssiirappi ja lopuksi sokeri (1,55 kg) vähitellen. Seosta keitetään edelleen, kunnes lämpötila on 109oC.
Valetaan välittömästi muotteihin.
Annetaan makeismarmeladien hyytyä (vähintään 1 – 5 tuntia). Irrotetaan tuotteet muoteista niihin käsin koskematta eli suoraan sirosokerointiastiaan. Annetaan sokeroitua 1 vrk. Pakataan.
Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.

Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu