Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladit

   

ETUSIVU I Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladit I Apilankukkamarmeladit l Marmeladikuviot     Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladit

 
 
Maitohorsman ja puna-apilan kukkamarmeladien perusresepti

 Vesi  0,75 l
 Kuivatut maitohorsman kukat  0,5 l
 Kuivatut puna-apilan kukat  0,5 l

Kuivattuja maitohorsman ja puna-apilan kukkia ei ennasteta, vaan kuivatut kukat lisätään 0,75 litraan vettä ja seosta keitetään 15 minuuuttia. Siivilöidään.

Siivilöityyn mehuun lisätään vettä, kunnes nesteen kokonaismäärä on jälleen 0,75 litraa.

 Edellä mainittu neste (= mehu - vesiseos)   0,75 l
 Sitruunahappo  0,026 kg
 Sokeri  0,200 kg
 Makeispektiini Genu D100  0,056 kg
 Tärkkelyssiirappi  0,840 kg
 Sokeri  1,550 kg
 Yhdestä annoksesta tulee:  3,422 kg

Mehu-vesi-seoksen keittämistä jatketaan ja lisätään sitruunahappo (0,026 kg). HUOM. Makeispektiini sekoitetaan 0,200 kg sokeria ja tämä pektiini-sokeriseos lisätään siivilän läpi kiehuvaan mehu-vesiseokseen pallovispilällä hyvin sekoittaen. Keittämistä jatketaan ja kiehuvaan seokseen lisätään tärkkelyssiirappi ja lopuksi sokeri (1,55 kg) vähitellen. Seosta keitetään edelleen, kunnes lämpötila on 109oC.

Otetaan seos pois liedeltä ja lisätään sitruunahappo (0,018 kg). Valetaan välittömästi muotteihin.

Annetaan makeismarmeladien hyytyä. Irrotetaan tuotteet muoteista niihin käsin koskematta eli suoraan sirosokerointiastiaan. Annetaan sokeroitua 1 vrk. Pakataan.

 Maitohorsman ja puna-apilan kukkaseos  Kukkakeitos Kukkakeitos 
 Kukkaseos  Kukkakeitos  Keittämisen loppuvaihe
 Liemen siivilöinti  Keitto  Valu
 Siivilöity liemi  Marmeladin keittovaihe  Valaminen
 Hyytyminen  Muotista poistaminen  Sokerointi sirosokerilla
 Hyytyminen  Muotista irrotus  Sokerointi sirosokerilla

 

Lopuksi: Arvioi tuotteen ulkonäkö, rakenne ja maku ja tee perusreseptiin tarvittavat muutokset.


Lähteet ja linkit:

Knuutila, Seija & Puljula, Soile. 2009. Keruutuotteiden jalostaminen - verkkoaineisto.

Kuvat:

Knuutila, Seija


   Tulosta tämä sivu