Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Artikkelit ja kirjallisuus

   

Uutisaiheita:

PORKKANAT KUORITTAVA JA PESTÄVÄ RUOKAMYRKYTYSBAKTEERIEN TORJUMISEKSI
Porkkana on syytä pestä ja kuoria ennen käyttöä, kun se syödään raakana. Käsittely torjuu Yersinia pseudotuberculosis -ruokamyrkytysbakteerin riskiä. Kasvisten välityksellä syntyneistä ruokamyrkytyksistä ongelmaksi ovat Eviran mukaan nousseet norovirusten ja Yersinian aiheuttamat ruokamyrkytysepidemiat. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.

HYGIENIAPASSI TULI OSAKSI KOULUN OPETUSTA
Nuorille on avattu verkkoon hygieniapassi-opetuskokonaisuus. Hygieniapassin suoritettuaan nuori voi hakeutua töihin elintarvikealalle. Aineisto antaa taidot myös turvalliseen elintarvikkeiden käsittelyyn kotona. Internetissä julkaistu http://www.lupakokata.fi/ –aineisto on ensimmäinen käytännönläheinen peruskoulun ja lukion opetukseen suunniteltu valinnaisainekokonaisuus, jonka pohjalta oppilaan on mahdollista suorittaa hygieniapassi. Lue lisää Ruokatiedon sivuilta.


Hygieniakirjallisuutta/Knuutila Seija:

  • Elintarvikehygienian perusteet. 2003. Laukkanen, Marja (käsikirj.)
  • Haittajyrsijöiden tasapainoinen torjunta elintarvikkeiden tuotantoketjussa. Kasvinsuojeluseuran julkaisuja n:o 96.
  • Hygieniaopas. 2006. Elintarvike- ja Terveys-lehti.
  • Tunne hygieniaosaaminen. 2007. Ijäs, Tuija & Välimäki, Maija-Liisa.
  • Uusi pintahygieniaopas. 2000. Elintarvike- ja Terveys-lehti.

 


 

 

 Lähteet ja linkit:

www.ruokatieto.fi


   Tulosta tämä sivu