Materiaalit: ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA! |  | Hygienia ja omavalvonta 

Hygieeninen työskentely ja omavalvonnan noudattaminen
Sienten jalostaja:
- Noudattaa henkilökohtaista työskentelyhygieniaa
- Toteuttaa lainsäädännön edellyttämää elintarvikehygieniaa ja työtilojen puhtaanapitoa
- Ymmärtää omavalvonnan merkityksen
- Noudattaa omavalvontaohjeita, suorittaa omavalvontasuunnitelmassa sovittuja mittauksia, kirjaa mittaustulokset sekä tulkitsee kirjauksia ja toimii poikkeamista annettujen ohjeiden mukaan

Lähteet ja linkit:
Näyttötutkinnon perusteet/Elintarvikejalostajan ammattitutkinto 2001.
Postikortti. 2006. Laatua raaka-aineiden jalostamiseen - Elintarvike- ja pioroalan koulutushanke
  |