Materiaalit:
ETUSIVUTapahtumakalenteriJuomien valmistusKeruutuotteiden jalostaminenMakeisten valmistusMarjojen jalostaminenSienten jalostaminenSuklaatuotteiden valmistusANNA PALAUTETTA!
Sienten hauduttaminen omassa nesteessä

   

Haperot tai tatit paloitellaan kuutioiksi tai suikaleiksi. Palaset laitetaan kylmään pannuun tai paksupohjaiseen kattilaan ja kuumennetaan hitaasti välillä pohjaa myöten sekoittaen. Kuumennettaessa sienten oma neste irtoaa ja sienet kypsyvät. Sieniä sekoitetaan pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Sienet jäähdytetään nopeasti esim. kylmässä vesihauteessa. Jäähdytyksen jälkeen sienet voidaan pakastaa. 

Haperot
 Isohapero  Kangashapero

 

Tatit
 Herkkutatti  Kangastatti Punikkitatti

 

Lähteet ja linkit:

Grön-Keskiniva, Anne. 2007. Sienitietokansio.

Kuvat:

Grön-Keskiniva, Anne.

 

 


   Tulosta tämä sivu